blog

5 Redenen om een blog te starten voor jouw bedrijf

Tegenwoordig hoor je het steeds vaker voorbij komen binnen de marketing wereld. “We moeten een blog starten.” Het maakt helemaal niet uit wat voor soort bedrijft je runt. Het is een must-have voor ieder! Hier behandelen waarom jij een blog moet starten voor jouw bedrijf.

1. Trek nieuwe klanten aan

Door constant nieuwe content te uploaden op je blog bestaat er een grote kans dat je meer en meer relevante stukken tekst kan delen voor jouw publiek. Dit genereert automatisch gratis verkeer naar jouw website. Let hierbij wel op dat je ook moet nadenken over het titel en tekst gebruikt. Goede titels en goed woordgebruik in je content zorgt er voor dat de pagina relevanter kan worden voor Google en je website hoger in de resultaten zou plaatsen.

2. Gratis adverteren

Wie houdt er niet van gratis. Nouja gratis?, je webhosting en of andere reguliere zaken kosten wel wat. Voor de rest ben jij er voor verantwoordelijk om zo vaak mogelijk content te plaatsen, zodat jouw website goed binnen de algoritme komt van bijvoorbeeld Google. Des te meer erkenning, des te sneller je bovenin Google zult komen. Op een makkelijkere manier hoger in Google komen kan niet en je adverteert meteen ook al je diensten en of producten!

3. Vertel je verhaal

Met bloggen kan je vele onderwerpen van jouw diensten of producten behandelen. Zo kan jij bijvoorbeeld uitleggen waarom jouw dienst is ontstaan en hoe het zich verder ontwikkeld heeft en waarom het jouw publiek kan helpen om jouw dienst te gebruiken. Dit valt natuurlijk ook een beetje onder het gratis adverteren, maar diensten en producten komen betrouwbaarder over als er meer over te lezen is voor de klanten zelf.

4. Krijg grotere connecties

Stel je zet jouw unieke product op het internet zetten met een klein budget. En voor je het weet vinden sommige stakeholders jouw product via blogs! Bloggen zorgt er voor dat je meer klanten naar je toe trekt, maar het kan ook voor investeerders zorgen! Je kent het wel, het ‘Ik ben hier terecht gekomen via mijn moeder die iemand anders weer kende’ verhaal. Zo kunnen normale website bezoekers jouw dienst of product interessant vinden en aan anderen aanbevelen.

5. Verbeter jouw SEO-gezondheid

Het is bewezen dat websites met een actieve blog sneller in Google scoren dan websites die het niet hebben. Waarom dit zo is? Google ziet dat jouw website vaker geüpdatet wordt dan die van jouw concurrenten en verklaart jouw website gezonder en actueler dan die van de ander. Natuurlijk spelen er meerdere rollen bij, maar dit is een punt die ieder kan aanpakken om beter te scoren! 

Heb jij geen idee hoe jij een blog moet starten? Wij kunnen je op hiermee op weg helpen

 

Deel dit verhaal:

Meer lezen?

Vraag direct een website scan aan!